Poštovné od 200€ ZADARMO - Doručenie 3-4 pracovné dni - Výmena do 14 dní od dodania

Ako sa správne starať o výrobky z kašmíru?

Články Peter Greša

Ako každá vlna, aj tá kašmírová vyžaduje pravidelnú starostlivosť. Kašmír je luxusný materiál s výbornými estetickými a úžitkovými vlastnosťami. Nevhodnou starostlivosťou však môže byť nenávratne poškodený alebo zničený.

Základné pravidlá používania kašmírových odevov

- Kašmír si udržuje svoje výborné vlastnosti prevetrávaním. Dbajte na to, aby ste sveter nenosili dva dni po sebe, noste kašmírové oblečenie vždy minimálne každý druhý deň. Sveter si odpočinie a prevetrá.

- Kašmír nikdy neperte pri teplote vyššej ako 20 °C. Iba pri teplotách vody do 20 °C si kašmírové oblečenie udrží svoj ​​tvar, nezráža sa a neplstnatie. Ak sa rozhodnete vyprať sveter v automatickej práčke, použite  program na pranie vlny a s teplotou do 20 °C. Pokiaľ je to však možné, vyperte sveter ručne. Nikdy nežmýkajte v rukách, použite radšej odstreďovanie automatickej práčky na maximálne 1000 otáčok / min. Pri praní môžete použiť napríklad detský šampón alebo špeciálne šampóny na vlnu.

- Objavujú sa na svetri žmolky? Po druhom alebo treťom vypraní by mali úplne vymiznúť. Tvorba žmolkov sa objavuje najviac u nových svetrov. Žmolkovanie samo o sebe nie je chybou, patrí ku každému výrobku z prírodnej vlny. Na odstránenie žmolkov môžete použiť napríklad jemnú kefu, máme dobré skúsenosti i s elektrickými odžmolkovačmi. 

- Vypraný a odstredený sveter nikdy nesušte na priamom slnku alebo v sušičke - môže dôjsť k nenávratným zmenám v štruktúre tkaniny, sveter sa zrazí a stratí svoju mäkkosť a jemnosť.

- Kašmírové oblečenie netreba žehliť. Ani my u našich produktov žehlenie neodporúčame.

- To najdôležitejšie na záver: pri údržbe vašich kašmírových odevov vždy dbajte na pokyny na etikete, ktorá je súčasťou odevu.

Získajte 5% zľavu!

Pridajte sa k odberu a získajte 5% zľavu na prvý nákup.

Neplatí na výpredajové položky.

Ďakujeme za váš záujem!

Pri prvej objednávke môžete uplatniť kód s názvom 5PERCENT.

Na Váš e-mail sme poslali potvrdzovaciu správu, v ktorej nájdete odkaz na potvrdenie.